Gert Lambers - 25 Jan 2023

Organisaties kampen tegenwoordig met heel wat veiligheidsrisico’s, zowel fysiek als virtueel. Om u daar beter tegen te beschermen, staan wij voor u klaar op de New Security-beurs in de Brabanthal in Leuven. Bezoek ons op 15 en 16 februari op stand 2.8: we geven u graag tips en advies om de veiligheid in uw organisatie te verbeteren, van perimeterbeveiliging tot cybersecurity.

Beveiliging begint bij uw perimeter

Perimeterbeveiliging is uw eerste verdedigingslijn tegen ongewenste indringers. Zo beveiligen camera’s die ook ’s nachts of bij slecht weer duidelijke beelden maken uw site het hele jaar rond, op elk uur van de dag. Slimme camera’s maken zelfs een onderscheid tussen dieren, bewegende objecten en mensen, wat het aantal valse alarmen tot een minimum beperkt. Verdachte situatie? Geen zorgen: het AI-gestuurde systeem waarschuwt zelf het veiligheidspersoneel.

Branddetectie voor kritieke processen en goederen

In specifieke sectoren zijn temperatuurcontrole en branddetectie een belangrijke meerwaarde. Denk maar aan temperatuurgevoelige processen in de logistieke of maakindustrie. Ook bij opslag van voeding of gevaarlijke stoffen is een correcte temperatuur cruciaal. Een thermische camera geeft permanent inzicht in de temperatuur op kritieke plaatsen — zelfs tot op 0,1°C nauwkeurig. Bij potentieel gevaarlijke situaties slaat de AI in de camera’s alarm nog voor er vlammen ontstaan. Zo beschermt u niet alleen uw infrastructuur en goederen, maar ook uw mensen tegen brand. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

fire protection

Uw organisatie beschermen tegen virtuele bedreigingen? Goed plan!

De lijst van mogelijke cyberaanvallen waaraan u als organisatie wordt blootgesteld is lang: datalekken, phishing, trojaanse paarden, ransomware … Een doordachte cybersecuritystrategie is cruciaal om u daar sterk tegen te wapenen. Wist u bijvoorbeeld dat datalekken enorme financiële schade kunnen veroorzaken en zo uw reputatie als organisatie kunnen kelderen? Denk maar aan de recente lekken bij verschillende Vlaamse politiezones en de Stad Antwerpen.

Maar ook kmo’s blijven helaas niet gespaard van gerichte aanvallen. Dus als u uw organisatie beter wilt beveiligen tegen virtuele en fysieke gevaren, bezoek ons dan op de New Security-beurs in Leuven. Registreer vandaag nog via de website van New Security.