Gert Lambers - 14 Feb 2024

Goed nieuws! Copilot voor Microsoft 365 is voortaan beschikbaar voor ondernemingen van gelijk welk formaat, dus ook voor mkb's. Ook uw bedrijf doet wellicht zijn voordeel met deze fel bejubelde AI-tool.

Terwijl Copilot Pro al miljoenen particuliere gebruikers enthousiasmeert (experimenteer zelf maar even op copilot.microsoft.com), richt Copilot voor Microsoft 365 zich naar ondernemingen. Multinationals als Visa, BP, Honda, Pfizer en Microsoft-partners als Accenture, KPMG en PwC gingen er al gretig mee aan de slag, maar nu gaat de wondere wereld van AI dus ook open voor kleine bedrijven. U kunt Copilot voor Microsoft 365 verkrijgen bij Microsoft Cloud Solution Providers, zoals Aurelium.

Wat kan Copilot voor uw bedrijf doen?

Microsoft Copilot voor Microsoft 365 combineert grote taalmodellen met de gegevens van uw organisatie. En dat allemaal binnen de context van uw dagelijks werk. Copilot voor Microsoft 365 is geïntegreerd in apps die miljoenen mensen dagelijks op hun werk gebruiken. De tool boost uw creativiteit in Word, analyseert uw gegevens in Excel, ontwerpt uw presentaties in PowerPoint, controleert uw inbox in Outlook en vat uw vergaderingen in Teams samen — ook als u ze niet zelf bijwoonde.

Copilot voor Microsoft 365 werkt dus over het hele gegevensuniversum van uw organisatie. Via opdrachten in mensentaal, zoals "Vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt", kan Copilot een statusupdate genereren op basis van bijvoorbeeld vergaderingen, e-mails en chatgesprekken.

Copilot stelt uw medewerkers in staat om efficiënter te werken en meer te bereiken met behulp van AI-ondersteuning. Terwijl Copilot Pro voor particulieren zich eerder gaat aanpassen aan de specifieke interesses van haar gebruikers (bijvoorbeeld fitness, reizen of koken), biedt Copilot voor Microsoft 365 ook functies aan die zijn afgestemd op specifieke professionele rollen in uw organisatie (bijvoorbeeld leidinggevenden of IT-professionals).


Verhoog uw cyberveiligheid met Copilot en Purview

Ook de synergie tussen Microsoft Purview en Copilot is wellicht interessant voor uw bedrijf. Microsoft Purview is een geïntegreerde oplossing voor gegevensbeheer waarmee u lokaal gestockeerde gegevens, data in de cloud en SaaS-gegevens kunt bundelen en beheren. Zo creëert u een holistische, bijgewerkte kaart van uw gegevenslandschap, deelt u gegevens zonder duplicatie en geeft u gebruikers toegang tot waardevolle informatie.

Door Copilot te integreren in Purview, maakt u een grote sprong voorwaarts in uw gebruik van AI-verbeterde productiviteits- en beveiligingstools. Zo kunt u bijvoorbeeld met gevoeligheidslabels gaan werken. Die stellen uw organisatie in staat om gegevens met behulp van AI te classificeren en te beschermen op basis van hun gevoeligheid. Zo bepaalt u exact wie toegang heeft tot welke informatie en vermindert u het risico op onbedoelde of ongeautoriseerde blootstelling van gegevens.

Om Purview en Copilot effectief te gebruiken, moet u wel voldoende vaak beveiligingsaudits uitvoeren, uw medewerkers regelmatig bijscholen en uw beveiligingsstrategieën op gezette tijden afstemmen op het snel veranderende AI- en beveiligingslandschap. Maar het loont zeker en vast de moeite!

Meer weten over wat Copilot voor uw bedrijf kan betekenen? Contacteer ons voor meer info! 

Contacteer ons