Gert Lambers - 5 Jan 2021

In onze vorige blog over Microsoft Power Platform hebben we u uitgelegd wat het precies is en wat u ermee kan doen. Het overkoepelende platform geeft u de kans om uw data te analyseren, oplossingen te zoeken voor specifieke zwakke punten of bepaalde bedrijfsprocessen te automatiseren. Nu willen we graag wat dieper ingaan op de verschillende onderdelen van Power Platform die dergelijke functionaliteiten mogelijk maken, en welke voordelen het platform biedt voor uw bedrijf.

Onderdelen van Power Platform

Microsoft Power Platform mag dan wel vrij nieuw zijn, de verschillende onderdelen waaruit het bestaat zijn dat niet. U heeft er ongetwijfeld al van gehoord en ze misschien zelfs al eens gebruikt. We zetten ze even voor u op een rijtje:

Power BI

Power BI is een tool waarmee u uw data kan visualiseren en analyseren, om zo op een snelle en efficiënte manier tot waardevolle inzichten te komen. Dit biedt u de mogelijkheid om snel geïnformeerde beslissingen te nemen en de nodige veranderingen door te voeren binnen uw bedrijfsprocessen. De voordelen van Power BI zijn onder meer het verzamelen van data uit verschillende bronnen, het transformeren en visualiseren van de data en de handige dashboard die u kan gebruiken tijdens uw business meetings en rapportages.

Power Apps

Met Power Apps kunt u op een snelle en eenvoudige manier applicaties op maat bouwen. Die applicaties zijn dan meteen verbonden met uw bedrijfsdata dankzij het onderliggende dataplatform. De data kan afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals SharePoint, Office 365, Excel, Dynamics 365, enzovoort. Enkele voordelen van Power Apps zijn het ontwikkelen van apps zonder voorkennis van code (low-code), het bouwen van applicaties op maat, de integratie met andere systemen en de ondersteuning op zowel uw computer als mobiel.

Power Automate

Power Automate geeft u de kans om bedrijfsprocessen eenvoudig te automatiseren, te integreren en te versnellen. Op die manier kan u tijdrovende taken omzetten tot snelle geautomatiseerde workflows met ingebouwde AI-opties. Zo heeft u meer tijd om u te concentreren op uw core business. Bovendien verhoogt Power Automate beduidend de productiviteit in uw bedrijf.

Virtual Agents

Met Power Virtual Agents zijn uw medewerkers zelf in staat om chatbots te maken zonder de hulp van developers, en zonder kennis van complexe programmeercodes.
 

De kracht van Power Platform zit dus niet in het systeem op zich, maar in de verbinding tussen de onderliggende tools in één gecentraliseerd platform. Wanneer u het vervolgens connecteert met Dynamics 365, Office 365, Azure en verschillende andere applicaties, beschikt u over de nodige middelen voor al uw projecten en de verdere digitale transformatie van uw bedrijf.

Voordelen van Power Platform

Power Apps, Power BI en Power Automate hebben elk hun eigen voordelen, maar wanneer hun krachten gebundeld worden in Microsoft Power Platform, reiken de mogelijkheden een stuk verder. De voordelen van Power Platform zijn dan ook zeker niet te onderschatten:

Applicaties, integraties, rapportages zonder kennis van code

Met Power Platform hebben uw medewerkers de mogelijkheid om zelf applicaties, chatbots, integraties, automatiseringen of rapportages te creëren zonder kennis van programmeercodes. Vroeger was het immers zo dat medewerkers moesten wachten tot de IT-afdeling de nodige tijd had om dergelijke taken uit de voeren. Nu kunnen ze zelf in slechts enkele stappen bovenstaande zaken bouwen of creëren. Zelfs wanneer ze iets complexere opties willen toevoegen, hoeven ze daarvoor niet aan te kloppen bij de IT-dienst. Power Platform voorziet de optie om bovenop een bestaande oplossing verder te bouwen.

Flexibele manier van werken

Power Platform zorgt voor een hoge flexibiliteit zodat uw medewerkers kunnen werken zoals ze willen. Integraties met onder meer Microsoft Teams laten werknemers en teams toe hun bedrijfsprocessen en efficiëntie te verbeteren door het creëren van een naadloze werkervaring. Het platform is dan ook uitermate geschikt om van uw bedrijf een moderne werkplek te maken, die het belang van flexibiliteit sterk benadrukt.

Toegang tot Artificiële Intelligentie en Business Intelligence

Ieder bedrijf verzameld dagelijks massa’s data die tot relevante inzichten kunnen leiden. Dit is enkel mogelijk wanneer de data op de best en snelst mogelijke manier geanalyseerd en geïnterpreteerd kan worden. Microsoft introduceerde daarom AI en BI in Power Platform. Dit zijn belangrijke technologieën die uw bedrijf kunnen helpen bij het analyseren en voorspellen van bepaalde zaken, zodat u tijdig de nodige veranderingen kan doorvoeren in uw bedrijfswerking.

Snelle integratie en automatisering van bedrijfsprocessen

Automatisering is één van de belangrijkste woorden voor een succesvolle business, nu en in de toekomst. Elk bedrijf krijgt te maken met repetitieve bedrijfsprocessen waar heel wat tijd en energie aan verspild wordt, maar die wel noodzakelijk zijn. Om de productiviteit te verhogen geeft Power Platform u de mogelijkheid om bepaalde werkprocessen te automatiseren. Bovendien stimuleert het platform zo de digitale transformatie in uw bedrijf.

Mobiele ondersteuning

Microsoft Power Platform zorgt tot slot ook voor ondersteuning op mobiele toestellen. Zowel Power Apps als Power BI en Power Automate zijn te downloaden op uw smartphone of tablet en zijn geoptimaliseerd voor alle schermen. Zo trekt Microsoft de lijn helemaal door voor een moderne werkervaring.
 

Wenst u meer te weten over de kracht van Microsoft Power Platform en de meerwaarde ervan voor uw bedrijf? Neem dan snel contact op met ons of volg een gratis infosessie "Verhoog uw bedrijfsproductiviteit en automatiseer processen."

Inschrijven voor een gratis infosessie "Verhoog uw bedrijfsproductiviteit en automatiseer processen."