Gert Lambers - 24 Aug 2022

Met slimme videobewaking wordt de logistieke sector in één klap een pak veiliger. Hoe dat precies werkt, vertellen we u graag tussen 13 en 15 september op Transport & Logistics in het Gentse Flanders Expo (stand 5113). In deze blog zoomen we alvast in op enkele van de vele voordelen.

Warmtecamera’s: een nuttige investering

Slimme videobeveiliging is een nuttige, zo niet noodzakelijke technologie in de digitale werkplaats van morgen. De artificiële intelligentie van slimme camera’s ontgrendelt namelijk heel wat toepassingen die met traditionele camera’s onmogelijk zijn. Warmtedetectie, bijvoorbeeld. Door de temperatuur in uw gebouwen voortdurend te controleren, maakt u het voor uw medewerkers veiliger. Daarom alleen al zijn slimme camera’s een verstandige investering.
Slimme camera’s voorkomen arbeidsongevallen en dus menselijk leed, maar besparen door een teruglopend absenteïsme ook op de personeelskosten. Bovendien leiden minder werkongevallen ook tot een betere merkreputatie. Verder worden uw goederen en infrastructuur beter beschermd, wat ook weer geld uitspaart. De materiële schade als gevolg van een brand loopt immers al gauw op en beschadigde goederen zijn uiteraard niet verkoopbaar.

Videobewaking

Preventief ingrijpen dankzij permanente temperatuurcontrole

Automatische warmtedetectie beschermt uw medewerkers en werkplaatsen tegen allerlei veiligheidsrisico’s. De vele machines, apparaten en goederen in een opslagplaats brengen diverse risico’s met zich mee die vaak niet met het blote oog zichtbaar zijn. Dat geldt ook voor oplopende temperaturen die branden kunnen veroorzaken. Warmtetechnologie maakt het onzichtbare zichtbaar door oplopende temperaturen tijdig te detecteren. Als je de temperatuur voortdurend meet en controleert, kan je lichte afwijkingen meteen melden: dat kan het verschil betekenen tussen bijvoorbeeld een vorkheftruk die maar eventjes buiten dienst is voor een nazicht en een verwoestende, uitslaande brand. U krijgt dus de kans om proactief in te grijpen voor er zich echt problemen voordoen, en zo blijven uw mensen en uw infrastructuur veilig.

Wilt u onze stand op Transport & Logistics bezoeken? Registreer u dan via deze link!

Contacteer ons