21 Jan 2021
Steven Derveaux

Als u onze vorige blogs over Microsoft Power Platform gelezen heeft, weet u ondertussen wat het precies is, waarvoor het gebruikt kan worden en welke meerwaarde het uw bedrijf kan bieden. U bent eveneens op de hoogte van het feit dat Power Platform bestaat uit verschillende tools met specifieke functionaliteiten, namelijk: Power Apps, Power Automate, Power BI en Virtual Agents. Samen vormen zij de perfecte oplossing om bedrijfsprocessen te verbeteren en automatiseren voor de meest effectieve werking van uw organisatie.

In deze blog gaan we dieper in op Power Automate. We leggen uit wat u precies met Power Automate kan doen en welke voordelen het te bieden heeft.

Wat is Power Automate?

Microsoft Power Automate, vroeger bekend als Microsoft Flow, is een cloud-based service waarmee gebruikers bedrijfsprocessen en taken kunnen aanmaken en automatiseren. Het gaat hierbij vooral over repetitieve taken die veel tijd en energie kosten. Met Power Automate kan u workflows tussen uw apps en services automatiseren om zo bestanden te synchroniseren, meldingen te ontvangen, data te verzamelen, enzovoort.

U kan kiezen uit 3 soorten workflows:

 • Cloud workflows
  Met cloud workflows kan u een automatisering opzetten die getriggerd kan worden volgens 3 principes: automatisch, onmiddellijk of volgens een bepaald tijdschema.
   
 • Desktop workflows
  Deze workflows worden dan weer gebruikt om taken op het web of de desktop te automatiseren.
   
 • Workflows voor bedrijfsprocessen
  Workflows voor bedrijfsprocessen bieden uw werknemers een gestroomlijnde gebruikerservaring die hen door hun dagelijkse processen leidt. Deze workflows kunnen steeds op maat gemaakt worden zodat werknemers met verschillende functies de bedrijfsprocessen kunnen doorlopen op de manier die het best past bij hun rol. Met Microsoft Power Automate kan u dergelijke geautomatiseerde bedrijfsprocessen creëren met enerzijds uw Dynamics 365-apps en anderzijds andere systemen en services. Voorbeelden hiervan zijn berichtenverkeer, sociale betrokkenheid en het doorsturen van documenten.

U kan met Power Automate ook data managen vanuit de cloud of lokale bronnen en connecteren met meer dan 220 services. Daarnaast kan het geïntegreerd worden met Microsoft-oplossingen die u mogelijk al gebruikt, zoals SharePoint, Excel, Office 365 en Teams. Power Automate is ook beschikbaar in een als mobiele applicatie die u kan downloaden voor zowel iOS, Windows Phone als Android. Zo kan u ook onderweg of op locatie workflows aanmaken en beheren.

Power Automate is dus een handige tool om slimmer te werken en zo met minder inspanning het maximum aan resultaten te behalen.

De meerwaarde van Power Automate

Het spreekt voor zich dat Microsoft Power Automate uw bedrijf een stevige meerwaarde kan bieden. We sommen graag even de belangrijkste voordelen voor u op:

Kostenbesparing

U hoeft niet meer te investeren in dure aanpassingen aangezien deze opgevangen worden door Power Automate. Bovendien kan u kiezen tussen verschillende flexibele prijsmodellen en heeft u de optie om per user per maand te betalen.

Tijdsbesparing en verhoogde productiviteit

Omdat Power Automate repetitieve taken automatiseert en uw werknemers handige workflows kunnen opzetten, kunnen ze zich concentreren op hun kerntaken. Ze verliezen bovendien een stuk minder tijd aan het opvolgen van meldingen of het goedkeuren van bepaalde aanvragen. Dit heeft een verhoogde productiviteit tot gevolg en zal leiden tot een efficiëntere werking van uw onderneming.

Eenvoudig in gebruik

Microsoft Power Automate is eenvoudig te gebruiken en aan te passen naar eigen wensen en noden. Het vergt geen enkele technische voorkennis, wat het geschikt maakt voor om het even welke werknemer. 
 

Wat is er mogelijk met Power Automate?

De mogelijkheden die Power Automate voor uw bedrijf ter beschikking stelt, zijn eindeloos. De tool is daarom geschikt voor verschillende sectoren, gaande van banken en retail tot de gezondheidzorg, verzekeringen en zelfs productie.

Power Automate wordt vaak gebruikt voor document automation en om administratieve flows te vereenvoudigen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is het intern goedkeuren van aanvragen en budgetten, maar u kan Power Automate bijvoorbeeld ook inzetten voor uw interne helpdesk. Medewerkers kunnen om het even welk probleem per e-mail melden naar een specifiek mailadres. Van zodra er meldingen in de mailbox binnenkomen, slaat Power Automate deze op in SharePoint en wordt er een melding verstuurd naar de helpdeskmedewerkers. Zo hebben ze alle informatie ter beschikking en kunnen ze zelf kiezen hoe en wanneer ze deze problemen oplossen.
 

Wenst u meer informatie over de werking en functionaliteiten van Power Automate en hoe het in het Power Platform repetitieve bedrijfsprocessen kan automatiseren? Of wenst u te starten met Microsoft Power Platform en had u graag daarbij professionele hulp? Neem dan snel contact op met ons! Onze consultants helpen u graag bij het efficiënt uitbouwen van uw interne werking met Power Platform.

Contact opnemen