13 Oct 2022
Gert Lambers

De Europese Unie heeft oktober voor het tiende jaar op rij uitgeroepen tot cybersecuritymaand. De opzet van dit initiatief is meer bewustzijn creëren rond cybersecurity bij zowel organisaties als burgers in de hele unie. Voor 2022 ligt de focus op phishing en ransomware. Aurelium zet graag mee haar schouders onder deze nuttige campagne door enkele van onze recente blogs rond cybersecurity opnieuw onder uw aandacht te brengen.

De digitalisering van onze samenleving heeft het leven in Europa drastisch veranderd. We zijn voortdurend digitaal geconnecteerd met onze familie, vrienden en collega’s en ook shoppen en bankzaken doen we steeds vaker online. Dat is handig, maar de Europese cybersecuritycampagne van oktober 2022 met hashtag #ThinkB4UClick wil mensen ook bewust maken van de gevaren ervan. Aurelium zijnde focussen wij vooral op de businesskant van de problematiek en delen we opnieuw drie van onze recente blogs over respectievelijk phishing, gegevensbescherming en ransomware.

Verklein het risico op phishing

Uiteraard is investeren in een veilige IT-infrastructuur noodzakelijk om cyberaanvallen tegen te gaan, maar dat volstaat al lang niet meer. Het is eveneens noodzakelijk dat de eindgebruikers op uw werkvloer - en zeker ook de thuiswerkers - zich voldoende bewust zijn van de risico’s die met hun digitale werkplek gepaard gaan. Cybercriminelen hebben zich de laatste jaren immers steeds vaker gericht op phishing, waarbij ze via onbewust gedrag van individuele werknemers de organisatie trachten aan te vallen. Via onder meer antivirussoftware, het opzetten van firewalls, een efficiënter wachtwoordbeleid (two factor authentication), het blokkeren van externe applicaties en vooral wakkere medewerkers komt u al een heel eind in uw beveiliging tegen phishing.

Lees de volledige blog!

phishing

Bescherm uw gegevens in datacenters

Hoe worden uw gegevens beschermd in de cloud? In deze tweede blog over cybersecurity leest u hoe uw data beschermd worden tegen stroomstoringen, brand en natuurrampen in onze Europese datacenters. U ontdekt ook hoe de gegevens van uw organisatie opgeslagen worden in streng beveiligde campussen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Helemaal in lijn met de GDPR-wetgeving. En omdat uw data zo niet meer worden opgeslagen op een server in uw gebouw, spaart u bovendien heel wat energiekosten uit. 

Lees de volledige blog!

Beveilig uw organisatie tegen ransomware

In de derde blog leest u welke trends zich in 2022 hebben doorgezet op de digitale werkplek. En helaas staan cyberaanvallen via ransomware in dat lijstje. Hackers zetten ransomware in om gegevens van uw organisatie te blokkeren en er vervolgens losgeld voor te vragen. De meerderheid van de Belgische bedrijven werd al het slachtoffer van deze praktijk. Als uw organisatie slachtoffer van zo een aanval wordt, doet u best zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Via een security analyse krijgt u inzicht in de sterke en zwakke punten van uw IT-omgeving. Zo weet u precies waar er nog ruimte is om uw organisatie beter te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Lees de volledige blog!

Contacteer ons